2015 - WAA-CONAF Pavilion Expo2015

WAA-CONAF Pavilion Expo2015

The World Association of Agronomists (WAA) and CONAF aim to unify, coordinate and represent associations of agronomists around the world. Their pavilion, the Global Farm of the Future  (Prize Contest Toward a Sustainable Expo2015), is aimed at businesses and professionals and outlines the role of the agronomist in sustaining the future, giving suggestions on how to satisfy world nutrition, through exhibitions, seminars, forums and other initiatives. The somewhat abstract-looking pavilion, which features hanging gardens and slanted green roofing, has been totally sustainably built from Italian wood and natural cork and was designed by architect Enzo Eusebi, the founder of NOTHING STUDIO. After the event has finished, the pavilion will become a touring exhibition which will travel around to teach the public about nutrition.

LOCATION: Milano, Italy
YEAR: 2015


2011 - E House

E House

LOCATION: San Benedetto del Tronto (AP), Italy
YEAR: 2011


2010 - Sasso Resort

Sasso Resort

LOCATION: Villa Brozzi (TE), Italy
YEAR: 2010


2010 - Church of Resurrection (309)

Church of Resurrection (309)

LOCATION: L’Aquila, Italy
YEAR: 2010


2010 - Garofoli spa Headquarters

2006 – Magliana Urban Redevelopment

LOCATION: Castelfidardo (AN), Italy
YEAR: 2010


2010 - Industrial Factory

INDUSTRIAL FACTORY – 2010

Respect for tradition and constant innovation, top quality standards combined with a keen sensibility for the natural environment, have always been key to Nothing Studio’s design philosophy. Their aesthetic is fully realized, even exalted, in the SAL.PI. project in Preci, in the province of Perugia. Sustainability, central to the design, is highlighted in facilities for water conservation and energy efficiency as well as the natural insulation and many other advantages provided by 7,000 square meters of green roofing.

LOCATION: Preci (PG), Italy
YEAR: 2010


2009 - Domestica ltd Headquarters

Domestica ltd Headquarters

The project for the Domestica Headquarters is designed to match diligently among the inhabited portions of Msida. A determined and defined body of stone attacked by a foreign body made of glass and steel: the native stone bears suffered the showroom at a local level; it though, with his incisive and innovative personality, dominates the new view of the city. The bold oblique façade is the point of the intervention force, that only with a gesture to underline the union or disagreement between couples dialectical fullness and emptiness, heaviness and lightness, transparency and opacity, and, above all, stability and instability. The objective of this work was to be able to monitor the project until the achievement of three fundamental aspects: the purity and simplicity of composition, together with the dialectical opposition of the masses, and complemented by an ever more urgent demand for sustainable performance of building. In addition to the greenhouse with his forced currents, in fact, there are a basement and a ventilated roof to take advantage of the cooling elements capacity of prevailing winds, conveniently calculated during the analysis.

LOCATION: Msida, Malta
YEAR: 2009


2005 - Kunlun Towers

Kunlun Towers

The Kunlun Towers, located in the heart of Beijing, hold luxurious apartments enjoying panoramic views stretching from the diplomatic centre of the capital (landscaped in greenery) to the Forbidden City. Freely inspired by the Kunlun mountain range, China’s holy Mountain, the towers rise up to an overall height of 115 m and are built on one single solid four-storey base. The overall impression is of a compact mass covered with stone and cut through with glass grooves, as if to recreate a rocky wall full of crevices. The outside shell is covered with horizontal sheets of slate of varying thickness to evoke the stratified nature of mountains, the deep vertical glass incisions reflect the striking surrounding countryside, including the embassy’s neighbourhood, almost a sort of natural oasis within the dense urban fabric of Beijing. The basement holds various exclusive shops and service facilities serving the residences and acting as a spacious public hall leading through to the private apartments.

LOCATION: Beijing, P.R. China
YEAR: 2005


2008 - OT Ecoresort

OT Ecoresort

LOCATION: Qingdao, P.R. China
YEAR: 2008


2008 - Xunliao Bay Masterplan

Xunliao Bay Masterplan

LOCATION: Island Feng Chi, P.R. China
YEAR: 2008